Αξιοθέατα

Εξερευνήστε τη γραφική πόλη του Ναυπλίου, περπατήστε στους δρόμους όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια και τοπικά καταστήματα και απέχει μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Φρούριο Παλαμηδιού: Αυτό το εντυπωσιακό φρούριο βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα το Ναύπλιο και προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη και τη γύρω περιοχή. Οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν τα πολλά σκαλιά του φρουρίου για να εξερευνήσουν τα ιστορικά τείχη και τους πύργους του.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Αυτό το καλοδιατηρημένο αρχαίο θέατρο βρίσκεται περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ναύπλιο και φημίζεται για την εξαιρετική ακουστική του. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή να εξερευνήσουν τα εντυπωσιακά ερείπια και τα εκθέματα της τοποθεσίας.

Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών: Αυτός ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ναύπλιο και κάποτε ήταν το κέντρο του μυκηναϊκού πολιτισμού. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης Πύλης των Λιονταριών και του Θησαυρού του Ατρέα.

Παλιά Πόλη του Ναυπλίου: Η γοητευτική Παλιά Πόλη του Ναυπλίου είναι κάτι που πρέπει να δουν οι επισκέπτες της περιοχής. Τα στενά δρομάκια είναι γεμάτα με ιστορικά κτίρια, γραφικά καταστήματα και υπέροχα εστιατόρια και καφέ.

Κάστρο Μπούρτζι: Αυτό το μικρό κάστρο βρίσκεται σε ένα μικροσκοπικό νησάκι στη μέση του λιμανιού του Ναυπλίου και είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της πόλης. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια περιήγηση με βάρκα στο νησί για να εξερευνήσουν τα τείχη και τους πύργους του κάστρου.

Αρχαία Κόρινθος: Αυτή η σημαντική αρχαία πόλη βρίσκεται περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ναύπλιο και ήταν κάποτε το σημαντικό κέντρο εμπορίου και πολιτισμού στον αρχαίο κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Ναού του Απόλλωνα και του Ρωμαϊκού Ωδείου.

Μουσεία Ναυπλίου: Υπάρχει πληθώρα μουσείων στην πόλη του Ναυπλίου όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Κομπολιού και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο και το Πολεμικό Μουσείο.

Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας: Σε απόσταση 3 ωρών με το αυτοκίνητο (προτεινόμενη ημερήσια εκδρομή) από το Ναύπλιο, αυτός ο ιστορικός χώρος είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Προσφέρει επίσκεψη στις τοποθεσίες και τις διάφορες εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες, καθώς και ένα μουσείο που φιλοξενεί εκθέματα και πληροφορίες για την περιοχή, την εποχή, πώς ξεκίνησαν οι αγώνες και πώς αυτά έθεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.